Ratsastustunnit

Yhteystiedot

Anna-Kaisa Kivimäki
&
Elina Hautamäki

hopealehdon@suomi24.fi

ronja.jpg

connemaratamma

Vanity Fairy Grainne

rek.nro: 246001H00091229

"Ronja"

28.4.2009

i: Ard Ri Cunga IRL 11 IC    e: Eiris Fairy Fiona 168 C

kasv: Jenni Virtanen

om: Elina Hautamäki ja Anna-Kaisa Kivimäki

Ronja saapui meille emänsä Ipen kanssa kesällä 2009, tarkoituksena helpottaa vieroittamista emän lähtiessä loppusyksystä pois ja Ronjan jäädessä jo tuttuun paikkaan ja laumaan. Rohkea, utelias ja kaunis tammavarsa, jonka kanssa elämä ei koskaan ole tylsää. Ihmisiä tämä neiti rakastaa yli kaiken ja kulkisi joka paikkaan perässä jos vain pääsisi. Rapsutukset ja huomio ovat kaikki kaikessa tälle sydäntensärkijälle. Ronjalla piisaa temperamentia ja luonnetta, joten tulevaisuus näyttää mihin tästä tammuskasta on.

Syksyllä 2011 Ronja sai peräänsä kärryt ensimmäistä kertaa ja toimi niiden edessä kuin vanha tekijä. Tutustuminen tähän touhuun on käytännössä aloitettu jo alle puolen vuoden ikäisenä kun valjaisiin tehtiin tuttavuutta, mutta itse ajo-opetus on toteutettu kaiken muun ohessa muutamilla ohjasajokerroilla taluttajien kanssa, käsihevosena lenkeillä mukana ollessa, aisoihin tuttavuutta tehdessä jne. Ronjan selässä on myös säännöllisesti käyty, jottei ratsastaja siellä selässä tule koskaan olemaan sen ihmeellisempi asia kuin esimerkiksi loimi tai valjaat. Ronja suhtautuu kaikkeen uuteen hyvin, joten uuden oppiminen on kaikille osapuolille mielekästä.

Näyttelytuloksia:

2010 Rotunäyttely Teivo, I palkinto (IRL)

2012 Hippoksen tamma- ja varsanäyttely, Kauhajoki II-palkinto 7-8-7-7-7=36p.

"Tammalla on hyvä tammaleima, rotuleima saisi olla selvempi. Saisi olla saisi olla suurilinjaisempi. Ponilla on hyvä ylälinja, hyvä kaula ja hyvä rungon syvyys. Jaloissa on hieman hento luusto ja pienet nivelet. Kinner on kiverä. Oej on suppuvarpainen ja meloo. Käynti ontarmokasta, mutta kiireistä. Ravi on melko tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa. Muita huomioita: Turhan lihava."

: Marianna Paavolainen (pj), Ilona Pykäläinen, Outi Talvi