Ratsastustunnit

Yhteystiedot

Anna-Kaisa Kivimäki
&
Elina Hautamäki

hopealehdon@suomi24.fi

Kuulumisia
28.02.2012 12:42 | aakoo


Viikko sitten tiistain Gini muutti Alavudelle kevään ajaksi toisen samanikäisen orivarsan painikaveriksi, Ricole on asunut kohta kuukauden päivät Alavudella Etelä-Pohjanmaan valmennustallilla ja palaa sieltä tällä viikolla takaisin kotiin Nalan muuttaessa kevääksi Ricolen tilalle tuonne Ollin tallille. Kevään myötä myös uusi hevonen on tulossa tallille Veeraa korvaamaan, jos tuo suuri persoona koskaan on korvattavissa. Veera laukkasi vihreämmille laitumille alkuvuodesta.

Muutoin hevostilanne on pysynyt jokseenkin samana. Major vietti syksyllä/lopputalvesta Elinan lapsen saamisen vuoksi 3kk Alajärvellä Lillin hoivissa maneesitallilla. Gini ja Ninni saapuivat loppuvuodesta meille, mutta Ninni palasi Ginin lähdön myötä kasvattajansa pihattoon ainakin nyt kevään ajaksi. Ninni ja mahdollisesti myös Gini ovat myynnissä hyvän kodin löytyessä.

Hevoset ovat asuneet jo jonkin aikaa uudessa tallissa, joka tosin on vielä kovin keskeneräinen ja valmistunee kokonaisuudessaan kevään ja kesän aikana. Käyttöön nämä keskeneräisyydet eivät juurikaan vaikuta, vaan hevoset saavat asustaa tallissa normaalisti.

Kevään ajan en itse enää vedä kuin alkeismaastoja (käyntiä, hieman ravia), mutta siskoni pitänee aina aika ajoin ehtiessään vähän reippaampia kokeneemmille sopivia maastoja. Seurailkaa tuntilistaa tarkkaan, päivittelen sinne ahkerasti tietoja aina kun jotain uutta ilmaantuu. Omat tuntini painottuvat kevään ja kesän ajan kentälle.

Kevään myötä astutuskuvioitakin on alettu suunnittelemaan ja tällä hetkellä olisi tarkoitus astuttaa Disaa lukuunottamatta kaikki meidän vuonotammat. Varsat myydään tilausvarsa-periaatteella ja kaksi varsaa onkin jo alustavasti varattuna.

-aakoo-

 


Kesä 2011

03.07.2011 20.00

Jalla varsoi 13.6. kauniin rautiaan orivarsan, joka sai lempinimekseen Karkki. Tämä tomera varsa on myynnissä.

 ileiri2011_402.jpg

Leirit on myös pidetty vuoden 2011 osalta, tosin vielä viikonloppuleirejä harkitaan kun kysyntää on ollut sen verran paljon. Kesäleirit kuitenkin sujuivat erittäin hyvin, ainakin näin meidän vetäjien puolesta. Kiitokset kaikille leiriläisille ikimuistoisista leireistä!

 

Major on ruunattu 22.6. ja siirtyy toivottavasti tulevan viikon aikana ylläpitokotiinsa. Papulle on varattu ratsutuspaikka syksyksi ja tämän kesän osalta on myös astutettavat tammat tiineenä. Meillä oli leirien ajan käytössä hieno sh-tamma Pimuska, joka muutti nyt uuteen kotiinsa siitostamman tehtäviä hoitamaan. Lisäksi saimme Ruotsin puolelta kaksi hienoa vuonotammaa, Ricole Unik ja Nala. Näistä molemmista tulee myöhemmin paremmat esittelyt ja kuvia ym. Ricole on myynnissä nyt leirien loputtua.

-aakoo-


Uusi hevonen, Majorin kuulumisia ym.

16.12.2010 15.00

Majorin koulutus on edennyt hyvin, joskin suht verkkaiseen tahtiin. Perusasiat kuitenkin alkavat olla jo hallussa. Pojalle on nyt laitettu ensimmäisen kerran kengätkin jalkaan, tässä hommassa oli ollut omat kommervenkkinsä, mutta hyvin kengitys oli sujunut. Kengittäjän paikalle pääsyä odotellessa koulutukseen kuitenkin tuli tauko, koska poika arkoi kovaa pohjaa, niin ettei suostunut yhteistyöhön selästä käsin. Eli ei siis liikkunut eteen. Hannan kanssa on nyt sovittu, että Major on heillä kesään saakka ja Netta vastaavasti täällä meillä. Hanna kouluttaa Majoria eteen päin pikkuhiljaa sekä keväällä poika saa myös kärryt peräänsä. 

 

Uuden pihaton rakennustyöt ovat edenneet jo ihan mukavaan vaiheeseen. Hevoset pääsivät muuttamaan suojaan tiistaina. Varsinaista ulkovuorta rakennukseen emme laita tänä talvena, joten pihatto on tukilaudoitusta ja tuulensuojalevyjä vaille valmis tälle vuodelle. Oviin laitettaan muovisuikaleet/vastaavasti isompaan oviaukkoon pressut. Hevoset viihtyvät pihatossa jo nyt erittäin hyvin.

 

Tahvon kaupat varmistuivat ja poika muuttaa joulun tienoilla uuteen kotiinsa Lempäälään. Olemme hyvin tyytyväisiä ja onnellisia, että molemmille kasvateille löytyi hyvät kodit, jossa nuoren pojan aivoitukset ymmärretään. Tahvo saa myös oman rotuista seuraa, uudessa kodissa on jo ennestään kaksi vanhempaa vuonoa. 

 

Tänään tallille saapuu uusi vanhempi opetusmestari, suokkitamma, josta tulee lisää tietoa ja kuvia kunhan rouva ehtii kotiutua. Odotamme tammasta mukavaa harrastekaveria, jolla myös aloittelevammat ratsastajat voivat turvallisesti harrastaa.

 

-Elina-

 


 

Hevosvaihtoa
08.11.2010 22:24


Lokakuun alkupuolella Major lähti Pertteliin Minnin kasvattajalle Hannalle ratsun alkeita opettelemaan. Meille tuli vaihdossa hoitoon 2v connemaratamma Netta, joka on Minnin vanha tarhakaveri. Netta kotiutuikin nopeasti on viihtynyt Mellin ja Minnin seurassa heti alusta saakka. Myös Majorin visiitti on sujunut hyvin. Hevosvaihtoa kestää näillä näkymin joulukuun loppupuolelle saakka.

 

Ronjan kanssa on alettu treenailla ohjasajoa. Kärryt neiti saa peräänsä luultavasti talven aikana ja keväämmällä aletaan ajamaan enemmän. Minni olisi myös tarkoitus opettaa kärryjen vetoon, ohjasajo tämän tammuskan kanssa sujuukin jo varsin ongelmattomasti.

 

- aakoo-

 


 

 

Hopealehdon Emil
09.10.2010 10:24

 

6.10. Eemeli muutti Kuortaneelle Ratsastus- ja valmennustalli Polestarille toipumaan ruunauksesta (joka tosin sujui varsin vaivattomasti ja Eemeli sai elää heti kotiin päästyään normaalia elämää ilman letkutteluita ym, tästä kiitos Kaustisen hevosklinikalle, jota lämpimästi suosittelen hyvän ja asiantuntevan palvelun vuoksi kaikille!). Kävikin kuitenkin niin, että Kaisu päätti ostaa poitsun tulevaksi tuntiponiksi tallilleen ja Eemeli saakin nyt jäädä pystyvästi Polestarille Kaisun hyvään hoitoon. Meillekin erittäin mukava tilanne Eemelin saadessa hyvän kodin ja toisaalta tuota matkaakaan ei ole nimeksikään, joten päästään aina halutessamme siellä vierailemaan.

- aakoo-

 


 

Syyssuunnitelmia
05.10.2010 13:20

 

Tallin laajennus on aloitettu. Ja toivottavasti saadaan sellaiselle mallille, että hevoset pääsevät tulevaksi talveksi sinne jo asumaan. Ensimmäisen talven talli toimii pihattona meidän tammalaumalle. Nykyinen pihatto jää Tahvon vieroituksen jälkeen Tahvon ja Raunon käyttöön kevääseen saakka.

Suunnitelmissa on tehdä ensi keväänä uuteen laajennusosaan viisi isoa karsinaa, jolloin hoitotilat myös paranevat isolla, lähes 3m leveällä käytävällä. Nykyinen talli muuttuu tällöin lämpimäksi varustehuoneeksi. Nykyinen pihatto toiminee pihattona vielä jonkin aikaa, mutta uuden ison kaksiosaisen pihaton valmistuttua, toimii isona heinälatona/varastotilana.

Toivottavasti vuonna 2012 meillä on siis käytössä viisi isoa karsinaa, erillinen heinälato, iso lämmin varustehuone, kaksi isoa pihattoa sekä mahdollisesti pesukarsina. Tähän on kuitenkin vielä matkaa, mutta tallin laajennuksen valmistuttua ollaan askeleen lähempänä.

Kokeilen uudenlaista tuntien varauskäytäntöä. Ratsastus-sivulla on ilmoitettu mahdollisien tuntien ajankohdat, jolloin itse pääsisin omien työvuorojeni puitteissa tunteja pitämään ja tunnit toteutuvat varauksien mukaan. Pyrin ilmoittamaan 2-3 viikkoa kerrallaan tuntien ajankohtia. Suunnitelmissa on myös hevoskerhon aloittaminen ja mahdollisesti erilaisten minivaellusten tarjoaminen erilaisille kohderyhmille. Näistä tulee varmasti lisäinformaatiota lähiaikoina, joten seuraa ilmoittelua..


 - aakoo- 

 

Talutustapahtuma
20.09.2010 12:20

Meidän tallin asukkaista Jalla ja Disa olivat lauantaina 18.9. Menkijärven ala-asteella järjestetyn kirppiksen yhteydessä talutustapahtumassa. Molemmat tammat toimivat erittäin hienosti ja pieniä kävijöitä riittikin ensimmäisen tunnin aikana melkoisesti, myös poikia mikä oli erittäin positiivista. Taluttajina toimivat Elina ja Kaisu. Kiitos Kaisulle!:)

 

Toivottavasti mahdollisimman montaa olisi tuona päivänä purrut hevoskärpänen ja innokkaita pikkuratsastajia tulisi lisää.


 - aakoo-


Kesä 2010
10.08.2010 22:42 | aakoo

Kesän 2010 ratsastusleirit ovat ohi. Ehdimme Elinan kanssa pitää kaksi kesäleiriä ja suunnitteilla on vielä yksi viikonloppuleiri syyskuulle, mikäli leirille saadaan toinenkin osallistuja. Kesän leirit sujuivat erittäin hyvin ja pidämme leirejä myös ensi vuonna. Yksi leiri onkin jo täyttynyt, osittain uusista ja osittain vanhoista leiriläisistä ja suunnitelmia leirin osalta on jo tehty. Toivottavasti saadaan yhtä mukavia leirejä kuin kuluneenakin kesänä. Kiitokset kaikille leiriläisille!:)

Tässä leiriläisen Ammin kirjoittamana:

"Disa maastomestari,
Rauno taitaa askellajit.
Melli hyppää korkealle,
Jallan kärryt kiitää.
Hippi iso lönkyttelee.
Jasminella ei vielä ratsastella,
kun sillä on Tahvo-varsa.
Minni tykkää piehtaroida,
Ronja syliin änkee.
Aakoo häärii siellä täällä,
Elinat häärii kans xD"

 

Kesä on kulunut erilaisissa tapahtumissa töiden ja normitallihommien ohella. Orit ovat viettäneet laidunkesää Alajärven Levijoella kahden vieraan orivarsan kanssa ja tammat taas ovat olleet kotitallilla. Ehdimme vierähtää yksissä näyttelyissä heinäkuun alkupuolella, Teivossa järjestettiin vuonohevostammojen kantakirjaustilaisuus, jossa Disa palkittiin III-palkinnolla ja samana päivänä pidettiin myös connemarojen rotunäyttely, jossa Ronja debytoi näyttelyuraansa saaden mahtavasti I-palkinnon ja sijoittui luokassaan toiseksi. Samoin Minni palkittiin Irlantilaistuomarin toimesta I-palkinnolla. Olimme Elinan kanssa erittäin ylpeitä tammojen käytöksestä vieraassa paikassa, Minnillehän tämä tosin ei ollut niinkään uutta, mutta Ronja ei ollut käynyt kotipihan ulkopuolella kuin kerran aikaisemmin. Kaikki sujui kuitenkin mahtavasti, erityiskiitokset hyvin sujuneesta päivästä huoltojoukoille isälleni Juhalle ja Elinan miehelle Terolle, sekä meidän hevosten esittäjille Nooralle ja Elina K:lle! Ilman teitä ei päivä olisi onnistunut. Noora esitti Disan selästä, sekä myös Ronjan kehässä. Elina K taas esitti Disan ja Minnin maasta.

 

Tahvon syntymääkään emme ole ehtineet tänne raportoimaan, eli 17.6. Jasmine varsoi erittäin reippaan orivarsan Alvedon Krystä. Ristimme ison oripojan Hopealehdon Balduriksi, mutta lempinimeksi jäi Tahvo, josta onkin väännetty vaikka minkälaisia muunnelmia jo ensimmäisten viikkojen aikana:

Tohveli-Tahvo
Tuittupää-Tahvo
Tahvo-Taliaivo
Tavis-Tahvo
Tuhma-Tahvo
Tollo-Tahvo
Tahvo-Taapero
Tyttöjenhurmaaja-Tahvo
Tahvo- Töppöjalka
Tahvo-Törkimys
Temppuilija-Tahvo

 

Tahvo on kovaa vauhtia kasvamassa erittäin fiksuksi nuoreksi vuonohevosenaluksi. Se on saanut nämä kaksi ensimmäistä kuukauttaan lähinnä vain viettää laumaelämää, mutta ensiesiintyminen tulee silläkin Eemelin tavoin olemaan elokuun lopulla järjestettävissä mätsäreissä, tosin tällä kertaa Kuortaneen sijaan Alavudella. Myös Minni ja Ronja lähtevät näihin kekkereihin ja ehkä syksymmällä vielä Tampereelle ihan viralliseen näyttelyyn.

 

Disan jälkeläisten metsästystä
20.03.2010 12:42 | aakoo

Olen koko päivän googlettanut Disan jälkeläisiä Ruotsista ja Suomesta. Tällä hetkellä tiedossa on kolme, Lyckängs Disco ja Lyckängs Tindra, sekä meidän oma kasvatti Hopealehdon Emil. Positiivinen yllätys oli, että Tindra on kantakirjattu Ruotsissa 41p. ja AB-palkittu. Erittäin kaunis tamma. Discosta taas tiedän sen verran, että se on tuotu Suomeen ennen emäänsä ja asustaa tällä hetkellä Puolikuun ponitallilla Forssassa. Luonteeltaan se on emänsä kaltainen, kuten Eemelikin.

Lyckängs Tindra

Kotisivut ovat saaneet muutenkin pieniä uudistuksia, uusia sivuja on lisäilty ja joitakin kuvia myös päivitetty sinne tänne. Myös foorumi palasi takaisin käyttöön, katsotaan jos nyt olisi aktiivisempaa kirjoittelua sinnekin.

-aakoo-

 Syksy
28.09.2009 12:20

Edellisen kirjoituksen aikoihin ulkona on ollut vielä erittäin lämmintä, mutta nyt syyskuun loppupuolella ilmat ovat jo viilentyneet, tosin itse nautin ainakin näistäkin keleistä erittäin paljon!:) Ei ole juurikaan muita ötököitä kuin hirvikärpäsiä (pakkasia odotellessa...) ja kuitenkin on vielä sen verran lämmintä että hevoset ovat hyvillä keleillä olleet yötä pihalla, vaikka jo pääsääntöisesti viettävät yönsä tallissa ja pihatossa.

Meillä kesäkuun loppupuolelta saakka ylläpidossa ollut Ipana (c-t. Eiris Fairy Fiona) lähtee muutaman viikon päästä takaisin omistajalleen ja Ronja vieroitetaan siihen mennessä. Disan kanssa alkaa toden teolla treenit ensi kesän mahdollista kantakirjausta silmällä pitäen ja ihan ensimmäisenä se joutuu laihdutuskuurille (tai paremminkin vain liikuntaa lisätään kun hevoset ovat meillä lähes vapaalla heinällä). Nuorison osalta Minni, Eemeli ja Ronja saavat vielä viettää suht vapaata varsan elämää päivittäisiä rutiineja harjoitellen ja vasta keväällä joutuvat nuo silloin 2v täyttävät varsat kärryjen eteen ensimmäisen kerran. Ronjan kanssa tutustutaan kuolaimiin ja suitsiin lähiaikoina myös. Majorin kanssa pitäisi päästä pian kärryttelemään kunnolla kun pohjatyö on jo tehty ja poitsu toimii ohjasajossa erittäin hyvin eikä välitä kärryistäkään mitään.

Ensi kesän suunnitelmat ovat melko monimuotoiset kaikkien hevosten osalta, mutta aika näyttää mitkä niistä toteutuvat ja mitkä eivät. Toivottavasti kuitenkin suurin osa menisi suunnitelmien mukaan.:)

Niin ja nyt syksyllä alkaa meillä säännölliset ratsastustunnit 1-2krt/viikko ja 1-2ratsastajaa/krt. Jos kiinnostusta löytyy, laita postia yhteystiedot-välilehdeltä löytyvään osoitteeseen!

 


 - aakooHelteisiä kesäkuulumisia
28.06.2009 12:56

Ulkona on TODELLA lämmintä! Olen pian lähdössä siirtelemään hevosia eri laitumille, mutta ajattelin hieman päivittää hevostilannetta pitkästä aikaa kun muutoksia on tapahtunut jonkin verran. Eilen Minni saapui odotettua aikaisemmin takaisin kotiin ja Enska palasi Lehtimäelle. Syynä tähän oli meidän uusin tulokas, Ronja, 2kk ikäinen connemaratammavarsa jolle tarvimme samaa sukupuolta olevan kaverin. Vaikka Minni onkin vanhempi, toivomme sen silti tarjoavan edes jonkinlaista seuraa pikkutytsylle.

Ronjan mukana meille tuli sen emä, Ipana (Eiris Fairy Fiona), joka asustelee meillä lokakuuhun saakka. Tällä hetkellä meillä on seitsemän hevosta ja pikkuhiljaa hevosten sopeutuessa ja hyväksyessä toisensa, ne siirretään kahteen laumaan (Eemeli, Major, Rauno - Disa, Minni, Ipana, Ronja). Mutta ensin tutustutetaan turvallisisesti viereisissä aitauksissa toisiinsa.

 

-aakooKuulumisia
13.05.2009 16:00

Voisin toki samalla kisakuulumisten lisäksi kertoa hieman yleistä tilannetta tallilla kun joitain muutoksia Pinnan poismenon lisäksi on tapahtunut. Viime lauantaina meidän Minni lähti Lauran vuotiaiden tammavarsojen joukkoon Lehtimäelle, jotta pääsee oman ikäisten kanssa riehumaan ja leikkimään rauhassa. Vaihdossa sieltä tuli meille 1v sh-orivarsa Enska meidän oripoikien kaveriksi laitumelle. Ollaankin eilen lohkottu meidän isoa laidunta vähän järkevämpiin osiin, jotta kesällä saisi syötön mahdollisimman tehokkaasti toteutettua.

Pojat tulevat onneksi hyvin toimeen keskenään, painivat lähes tauotta ja nauttivat keväästä!:) Disa on nyt hieman yksinäinen Raunon siirryttyä poikien kurinpitäjäksi ja Simppa tarhaa nyt yksin. Tosin Simppa lähteekin lauantaina koeajalle eräälle tallille. Toivotaan että olisivat tyytyväisiä siihen. Disalle pitäisi alkaa etsimään aktiivisemmin nyt kaveria kesäksi, jos sopiva tapaus löytyy, niin pidemmäksikin aikaa.

Taidanpa tästä lähteä tallille päin ajelemaan ja rakentamaan väliaitoja loppuun.:) 

 

-aakooA-K ja Disa aloitti kilpailu-uransa :D
13.05.2009 15:47

Kuten otsikko jo sen kertoo, meillä oli Disan kanssa ensimmäiset koulukisat ja samalla mun ihan elämäni ensimmäiset kisat ylipäätänsä. Siksi valittiin niin helppo luokka, että kuskikin sen varmasti osaa ja MUISTAA, vaikka ponilla ei ongelmia noin helpossa luokassa olisi.

Kilpailupäivä itsessään oli masentavan sateinen ja mun oma suoritus tuntui menevän niin penkin alle! Jännitin kovasti, unohdin jo radan puolessa välissä suoritusta ja panikoin muutenkin, mutta onneksi poni osaa. Se ei stressannut, säikkynyt, ollut hankala tms vaan oikea enkeli koko päivän, kurjasta kelistä huolimatta (Disa vihaa sadetta). Luulin silti että suoritus ei ollut hääppöinen, mutta yllätys oli suuri kun palkintojenjakoon kävi kutsu. Silloin oli kyllä erittäin ylpeä olo pollesta, Disa on vaan paras.

Astalla ja Disalla meni myös hyvin, mutta Disa ei vielä ole parhaimmillaan tuohon heB-tasolle, joten lisää treeniä niin sujuu paremmin. Toivottavasti kesän aikana olisi vielä edes yhdet toiset koulukisat!

Tässä tulokset ja kisakutsu:

polestar.foorumit.fi/viewtopic.php

 

-aakoo


Ponserin Pinna 30.5.1990-23.4.2009
23.04.2009 22:11


"Missä taivas kohtaa meren,
missä sateenkaari koskettaa maata,
siellä minä odotan sinua.
Missä tuuli kuiskaa,
missä uusi tähti syttyy,
siellä olet sinä.
Kaukana toisistamme,
kuitenkin vain ajatuksen päässä.
Astun sateenkaarelle,
tule sinä tuulen mukana minua vastaan."

 


 - Rakkaudella, Anna-Kaisa