Ratsastustunnit

Yhteystiedot

Anna-Kaisa Kivimäki
&
Elina Hautamäki

hopealehdon@suomi24.fi

Periaatteemme:

Pyrimme tarjoamaan hevosillemme mahdollisimman hyvät ja lajityypilliset olosuhteet kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin takaamiseksi. Lisäksi haluamme tarjota ihmisille positiivisia kokemuksia hevosista ja elämyksellisiä muistoja.

Meillä hevoset asustavat kaikki samassa suuressa laumassa. Tämä mahdollistaa lajityypillisen sosiaalisen kanssakäymisen ja arvojärjestyksen luomisen, mutta on otettava myös huomioon sekin seikka etteivät kaikki yksilöt sopeudu tällaiseen ratkaisuun. Tästä syystä olemmekin joutuneet kuluneiden vuosien aikana luopumaan joistakin mahtavista yksilöistä tämän vuoksi. Haluamme kuitenkin tarjota stressittömän ja viihtyisän ympäristön, jonka osa tuo lauma itsessäänkin on, näille pitkäaikaisille asukkaillemme.

tammikuu2016_235.JPG

Hevoset asustavat meillä tallissa yöt ja päivisin viettävät mahdollisimman pitkän ajan ulkona suurissa tarhoissa, kesäisin yötä päivää laiduntaen. Käytössään hevosilla on kuitenkin myös ulkona ollessaan säänsuojana hyvä pihatto, jossa on kuiva ja vedoton makuutila turvepatjalla, oviaukossa paksut muovisuikaleet. Kesäisin laumaa saatetaan jakaa useampaan osaan hevosten erilaisten rehunkäyttökykyjen vuoksi, koska emme tahdo liikalihavuuden aiheuttamia muita sairauksia hevosillemme.

Ruokinta on toteutettu ns. vapaalla heinällä, joka on tarjolla heinähäkeistä tiheäsilmäisillä verkoilla varustettuina. Näin minimoidaan riski hevosten maha- ja käytösongelmille, sekä taataan jatkuva "polttoaineen saanti" kylmillä keleillä. Myöskin psyykkeeseen tällä on suuri vaikutus ja ero on todella suuri rajoitettuun ruokintaan nähden. Väkirehua meillä annetaan yksilöllisen tarpeen ja senhetkisen kunnon mukaan. Pääsääntöisesti ruokinta koostuu kivennäisistä, kaurasta, prixistä, valkuaisrehusta nuorilla ja tiineillä/imettävillä, vitamiinikuureista, talviaikaan pellavarouheesta sekä biotiinilisästä. Hevosilla on myös tarhassaan ajanvietteenä erilaisia puita, jotka tarjoavat vaihtoehdon jatkuvalle heinähäkillä olemiselle sekä mielenvirkistykseksi. Tarhassa on talliin johtavalla kujalla myös vesiastiat, talviaikaan eristetyt, joissa on lähes aina sulaa ja lämmintä vettä tarjolla hevosille ähkyjen ym ongelmien poistamiseksi.

tammikuu2016_182.JPG

Tarhana meillä toimii talviaikaan rajattu alue kesälaitumista, joka n. hehtaarin kokoinen. Kesäisin hevosilla on käytössään useita eri laidunlohkoja, joita vaihdellaan aina tarvittaessa. Lähes jokaiselta lohkolta on pääsy hyvin suunniteltujen kujien kautta tallin edustalle ja pihattoon, mikä osaltaan lisää myös hevosten omaehtoista runsasta liikkumista tarhassa ja laitumella. Vesi- ja heinäpisteet on myös suunniteltu niin, että hevoset joutuisivat liikkumaan enemmän.

Ihmisten kanssa työskennellessä hevosilla on aina samat säännöt, jotka vahvistavat luottamussuhdetta ja lisäävät turvallisuutta. Harrastamme hevosten kanssa mahdollisimman monipuolisesti ja pyrimme tekemään kaikesta hevoselle miellyttävää, mutta samalla vaatimaan niiltä tarpeeksi, jolloin ne saavat enemmän virikkeitä ja tekemistä. Lähes kaikilla hevosillamme ajetaan ratsastuksen lisäksi, kaikilla maastoillaan todella paljon kentällä työskentelyn lisäksi ja myös maasta käsin tehtävät harjoitukset ovat aika ajoin hyödyllisiä sekä ihmisen että hevosen kannalta. Suurimmalla osalla hevosistamme voi myös harjoitella ilman varusteita ratsastusta, joka mahdollistaa apujen käytön herkkyyden opettelua aivan uudella tavalla sekä hyvän luottamussuhteen rakentamista hevosen ja ratsastajan välille. Hevoset nauttivat tästä todella paljon.

joulukuu_262.jpg 

Toiminta:

Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman monipuolisia elämyksiä kaiken ikäisille ratsastajille, iästä, sukupuolesta ja osaamistasosta riippumatta. Vaikkei meillä varsinaista yritystoimintaa vielä olekaan, pyynnöstä järjestämme mm. yksittäisiä tunteja 1-3 ratsastajalle, pieniä vaelluksia, lyhyitä leirejä, polttariratsastuksia, talutusratsastusta ym ym.

Tallimme lähiympäristössä on upeat monipuoliset maastot, jotka mahdollistavat elämykselliset vaellustyyppiset ratsastukset. Lisäksi meillä on käytössä uusi nuotiopaikka evästauoille pidemmillä maastoilla. Tallillamme on myös valaistu kenttä.

 

Kasvatamme myös pienimuotoisesti norjanvuonohevosia, ensimmäinen kasvattimme syntyi vuonna 2008 (o. Hopealehdon Emil e: Disa, i: Alexander Lukas), toinen kesällä 2010 (e: Jasmine, i: Alvedon Kry). Tämän jälkeen meille on syntynyt kaksi shettisvarsaa, vuosina 2011 Hopealehdon Caramba ja 2012 Hopealehdon Dumle. Vuonna 2013 meille syntyi kolme vuonohevoskasvattia, Hopealehdon Eowyn, Hopealehdon Emilie ja Hopealehdon Estelle.

Majoitus erilaisten leirien, kurssien ym tapahtumien yhteydessä voidaan järjestää kesäaikaan 6 hengen kaksiosaisessa hirsimökissä. Ruokailuja on myös mahdollista saada lisättyä pakettiin. Hygieniapassi löytyy sekä Anna-Kaisalta että Elinalta.

marraskuu_020.jpg