Ratsastustunnit

Yhteystiedot

Anna-Kaisa Kivimäki
&
Elina Hautamäki

hopealehdon@suomi24.fi

Talli

Meillä otettiin käyttöön kevään 2012 aikana uusi tilava viiden karsinan talli. Rakennus on toiminut edellisen talven pihattona, mutta nyt sisätilojen valmistuttua karsinat on otettu käyttöön ja viimeistelyjen jälkeen talli pikkuhiljaa valmistuu kokonaan.

Käytössä on uudessa tallissa 3kpl 3 x 3m karsinoita sekä 2kpl isompia 3 x 4m karsinoita.  Kahden karsinarivin välissä on 2,6m leveä L-mallinen käytävä. Uusi talli on rakennettu hevosten hyvinvointia silmälläpitäen, nyt ja tulevaisuudessa. Tallista löytyy painovoimainen ilmanvaihto, selluvillaeristys seinistä ja katosta (kosteusongelmien minimointi, myös paloturvallisuuden kannalta tärkeää), sekä karkaistua lasia olevat ikkunat jotka eivät rikkoutuessaan vahingoita hevosia. Valaistukseen on panostettu eläinlääkäriä ja kengittäjää sekä muita hoitotoimenpiteitä ajatellen. Hevosten mukavuutta lisätäksemme tallista löytyy myös yövalot, jotka eivät häiritse hevosten elämää, mutta mahdollistavat ihmisten liikkumisen tallissa ilman loisteputkilamppujen päälle laittamista.

Vanhassa tallissa on 2,8 x 3,4m kokoinen karsina. Tämä soveltuvat hevosilla jotka kaipaavat enemmän rauhaa, varsoville tammoille, oreille jne.

Uuden ja vanhan osan väliin jäävä reilun 20 neliön tila on tällä hetkellä käytössä pihattona kahdella hevosella, mutta kesän aikana siihen tullaan rakentamaan välikatto, eristetään kaksi seinää katon lisäksi ja oviaukko suljetaan. Tämän jälkeen tila muuntautuu varustehuoneeksi, josta on kulku molempiin talleihin.

Vuoden 2014 alussa saimme oman nuotiopaikan valmiiksi, joka mahdollistaa evästauot pidemmillä maastoilla. Myöhemmin toisen nuotiopaikan yhteyteen rakennetaan myös laavu.

Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu tarhojen ja kentän uusimista, sekä pesuhuoneen (pesukarsina + loimien pesuun tilat) rakentaminen. Myös 60 neliön katos/pihatto metsätarhalla nykyisen pikkupihaton tilalle sekä erillinen katos, kuuluvat suunnitelmiin.

Varsinaista heinälatoa meillä ei ole käytössä olevien pyöröpaalien vuoksi, mutta ratkaisimme säilytysongelman käytännöllisellä lipalla, jota voi tarvittaessa nostaa tai laskea. Katos suojaa heiniä säänvaihteluilta ja sateelta, mutta mahdollistaa hyvän ilmanvaihdon ja heinien parempana pysymisen pidempään.

tammikuu2016_320.JPG

Tallilla on tällä hetkellä ulkovessa kävijöiden käytössä.

tammikuu2016_321.JPG

Kuva elokuulta 2011 ennen eristeiden laittoa

295465_2309276855297_1350624966_2692729_4449403_n.jpg

elokuuta_148.jpg

Talli vielä vaiheessa helmikuussa 2012 väliaikaisilla ovilla

(myös listat ym puuttuu, työkaluja on vielä tallissa..)

img_7914.jpg

helmikuu_037.jpg

helmikuu_025.jpg

helmikuu_034.jpg