Ratsastustunnit

Yhteystiedot

Anna-Kaisa Kivimäki
&
Elina Hautamäki

hopealehdon@suomi24.fi

Päiväleirit

Mahdollisuuksien mukaan järjestämme esim viikonloppuisin ja lomien aikaan päiväleirejä. Suunnittelemme ohjelman osallistujien mukaan, minimiosallistujamäärä 2 leiriläistä per leiri, jotta leiri voidaan järjestää.

Hinta 50€ (sis. 20€ varausmaksun joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä)

klo 10-17

sis. lämpimän ruuan ja välipalan

ratsastusta 1,5-2h/päivä

hoitohevosen

teoriaosuudet toiveiden mukaan

hevosten kanssa touhuamista, irtojuoksutusta, ajamista jne kelin ja toiveiden mukaan

Osallistujia voidaan leirille ottaa 2-4

Myös todella suosittuja lasten minipäiväleirejä voidaan toteuttaa perheen pienimmille, tai miksei isommillekin mikäli tahdotte tiiviimmän ohjelman. Kestä n.2h ja hinta 20€/lapsi. Sisältää ratsastusta tai ajamista, hevosten hoitoa.

Kesäleirit

 

Useampana vuonna tulleista pyynnöistä johtuen pidimme kesällä 2010 ensimmäiset leirit parille tytölle tallillamme. Vuosien 2011 ja 2012 osalta kiitämme kaikkia leiriläisiä ihanista kahdesta leiriviikosta.

Leireillä on ohjelmaa aamusta iltaan hevosten parissa, joten jos kaipaat leiriltäsi muutakin kuin pelkkää ratsastamista, tule meille oppimaan uutta! Tallilla on oma kenttä, todella upeat maastot ja mukavan luonteiset rauhalliset hevoset. Meillä syntyy myös lähes joka kesä varsa, joten pääset opettelemaan varsojen käsittelyä, irtojuoksuttamaan ja -hypyttämään vähän vanhempia varsoja sekä saat ikimuistoisia kokemuksia hevosten parissa. Uimarannalle ei ole pitkä matka, myöskin kioski löytyy uimarannan läheisyydestä.

Jokainen leiriläinen saa "oman" hevosen leirin ajaksi, jonka kanssa saa harjoitella miltä hevosen omistaminen tuntuu. Leireillä osallistutaan hevosten hoitoon ja saadaan hieman tuntumaa siitä millaista oman hevosen kanssa olisi.

 

 

Kesän 2019 ratsastusleirit varattavissa!

Nyt lisänä toiveesta myös pelkät hoitoleirit, eli samalle leirille voi osallistua sekä hoito- että ratsastusleirille tulevat, ohjelma räätälöidään osallistujien mukaan.

I leiri alkeis/yleis (SIIRRETTY UUTEEN AJANKOHTAAN!)
16.-18.7.

II leiri alkeis/yleis
11.-14.7. ratsastusleirin osalta täysi, hoitoleirille mahtuu vielä 1-2

Hinnat:
Ratsastusleiri
to-su 220€
pe-su 190€

Hoitoleiri
to-su 160e
pe-su 130e

Leirit alkavat aloituspäivänä klo 17 ja päättyvät viimeisenä päivänä n. klo 14, jokainen leiri on myös toteutettavissa kolmipäiväisenä pe-su, mainitse tästä ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisten ruoka-aineallergioiden lisäksi.

Jokaiseen leiriin sisältyy majoitus, päivän ruokailut (aamupala, välipalat, lounas/päivällinen ja iltapala), leirikaste, hoitohevonen, leikkimieliset leirikisat ja/tai koulukisat, paljon oheisohjelmaa teorioiden muodossa ja leiriavustajien keksimänä (mm. aiempina vuosina ollut hevosagilityä, näyttelyharjoituksia ja niihin valmistautumista, varusteiden putsaamista, käsittelyharjoituksia, leikkitunteja ratsain jne). Ratsastusleiriläisille ratsastusta 1,5-2h/pvä ohjelmasta riippuen, pelkälle hoitoleirille tuleville kuuluvat kaikki samat ohjelmat (myös yömaasto, maastot ilman satulaa, leikkitunnit ratsain), paitsi varsinaiset ratsastustunnit.

Leirin hintaan sisältyy 50e varausmaksu, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä (ei palauteta kuin lääkärintodistusta vastaan), loppusumma maksetaan viimeistään viikkoa ennen leirin alkua. Leirin toteutumisen minimi on kolme leiriläistä per leiri, maksimi viisi.

Tervetuloa uudet ja vanhat leiriläiset!

RATSASTUSLEIRIEN OHJEET
Tässä on hieman ohjeita leiriläisille sekä leiriläisten vanhemmille, mikäli jotain kysyttävää ilmenee, ottakaa ihmeessä yhteyttä allekirjoittaneisiin.
Leirireppuun mukaan:
* ratsastusvarusteet eli kypärä, housut, saappaat/kengät, ja hanskat sekä turvaliivi, mikäli sinulla on - kypäriä saa myös lainaan tallilta, lisäksi muutamia eri kokoisia turvaliivejä ja hanskoja voi lainata
* petivaatteet (HUOM! Tyyny ja peitto tyynyliinalla ja pussilakanalla sekä aluslakana)
* säänmukaiset vaatteet sekä riittävästi vaihtovaatteita
* muistiinpanovälineet teoriatunteja varten
* taskurahaa kioskia varten
* hammasharja, hiusharja sekä peseytymisvälineet
* omat lääkkeet, ilmoitathan ruoka-aineallergioista ilmoittautumisen yhteydessä!
* tärkeintä on muistaa ottaa mukaan reipas ja iloinen leirimieli, sillä pärjää jo pitkälle!
Mitä odottaa leiriltä?
* Jos olet ratsastanut ratsastustunneilla kerran tai pari viikossa, varaudu leirillä siihen, että lihakset voivat tulla kipeiksi kun ratsastat enemmän
* Älä odota huimaa kehitystä leirin aikana, vaikkin se on mahdollista
* Leirillä olet hevoslomalla ja saat viettää aikaa hevosten kanssa
* Saat jutella ja vaihtaa ajatuksia samanhenkisten leirikavereiden kanssa ja pääset kokeilemaan mahdollisesti uusia asioita kuten ajaminen
* Saat leirin ajaksi oman hoitohevosen tai -ponin
* Leirillä on paljon muuta oheisohjelmaa, kuten leirikaste, leikkejä ja pelejä sekä mahdollisuus uimiseen
Miten itse voit vaikuttaa leirin onnistumiseen?
* Lähde leirille avoimin mielin tulet varmasti saamaan leiriltä uusia tuttavuuksia
* Mikäli jokin asia pelottaa, jännittää tai ei tunnu hyvältä, kerro siitä leirin vetäjälle
* Pidä aikataulusta kiinni, ole ystävällinen muille leiriläisille sekä tallin väelle
Leiri sisältää mm:
* 1,5-2h ratsastusta päivittäin yhdessä tai useammassa osassa (pl. hoitoleiriläiset)
* hoitohevosen
* oheisohjelmaa, jota on paljon myös teorioiden muodossa (mm.hevosagility, kärryajelua, irtohypytystä, näyttelyharjoituksia, varusteiden putsaamista, leikkitunteja ratsain jne.
* hevosten hoitamista ja päivittäisiin hevosenomistajan rutiineihin tutustumista
* leirikasteen ja leirikisat tai koulukisat, yömaasto
* majoituksen (omat petivaatteet&tyyny&peitto mukaan!) hirsimökissä
* aamupalan, lämpimän ruuan, iltapalan sekä välipalat (mahdollisuuksien mukaan käymme myös nuotiopaikalla ratsain tai grillaamme ulkona)
* viimeisenä päivänä leirikisat
Huomioittehan, että majoituspaikassa asustaa myös koiria, samoin tallilla nämä pienemmät nelijalkaiset saattavat joskus olla mukana! Mikäli tämän osalta herää kysyttävää, olkaa rohkeasti yhteydessä Elinaan asian osalta.
Aloituspäivänä klo 17 saapuminen majoituspaikkaan Elinalle. Leiri päättyy viimeisenä päivänä n. klo 14 lopputapahtumaan, joita vanhemmat voivat tahtoessaan tulla seuraamaan tallille n. klo 13 alkaen.
Varausmaksu maksetaan kahden viikon sisään ilmoittautumisesta, loppusumma leirimaksun ja varausmaksun erotuksen osalta maksetaan viimeistään viikkoa ennen leirin alkua.
tilinro: FI70 5224 0120 0395 56 Osuuspankki
saaja: Anna-Kaisa Kivimäki tai Elina Hautamäki
viesti: ratsastusleirin varausmaksu *leiriläisen nimi*
varausmaksun määrä: 50€
Varausmaksu sisältyy leirin hintaan, mutta sitä ei palauteta peruutuksen vuoksi.
Mukavaa leiriä toivottaen: Anna-Kaisa ja Elina
 
Anna-Kaisa/ 0505435616
Elina/ 0400462955